Изработка на сайтОт това как е изработен сайтът ви, вашите потребители ще могат да ви оценяват. Затова не подценявайте този процес и го поверете в ръцете на професионалисти. Етапите, през които ще премине изграждането на вашия сайт са няколко и не трябва да се допускат никакви грешки, за да не се чудите защо сайта не работи.

  1. Изработване на концепция за сайта

Мнозина смятат, че при изработването на сайта трябва да се започне с дизайна, но всъщност това е следващ етап. Преди всичко трябва да се набележат задачите и целите, които ще има сайта. Възможни са различни цели – намиране на място на компанията на пазара, привличане на повече клиенти, осигуряване на информация за наличните клиенти, промоция на определена стока и др.

След като са готови целите и задачите, следва да бъде определена аудиторията на сайта. Задължително е да се знае какви потребители ще посещават сайта, тъй като ако аудиторията е предимно младежка, няма да набляга на професионални елементи, ако е предназначен предимно за хора, живеещи в конкретен регион, не можем да очакваме аудитория от  друго населено място.

Едва след всико това, идва ред на структурата на сайта, неговото оформяне и плана за изработката му, както и на поддръжката. Определя се цената на услугата, сключва се договор и се уточнява плана за работата върху сайта.

  1. Техническо задание

Техническото задание представлява документът, с който започва изграждането на сайта. Трябва да сте наясно, че без този документ не може да се направи никакъв сайт.

В него се описва в подробности структурата на сайта, навигацията, функциите, дизайна. В него намират място и описанията на програмните модули, нужни да бъдат изработени, както и уточняване на съдържанието и оформлението на целия сайт.

В повечето случаи цената за изработката на подобно техническо задание може да се окаже наполовина на цената на целия сайт.

Може да се изготви и значително по-опростено задание за по-малки сайтове.

  1. Графичен дизайн

Изработката му е изцяло съобразена с желанието ви как да изглежда сайта, логото и стила на фирмата. Разбира се, колкото по-сложен и оригинален е дизайна, толкова по-висока ще е цената за изработката на сайта. Традиционно цената на дизайна не надвишава 40% от цената на целия проект.

  1. Уеб програмиране

Лесна изработка на сайтСлед като дизайна е уточнен и одобрен от вас, професионалистите ще се насочат към изработката на програмното обслужване. Това означава, че се изработва система за управление на сайта и частта на потребителите. Тъй като професионалистите имат значително количество разработки, могат да приключат с програмирането за кратко време. Вградения визуално – графичен редактор, с който разполагат, позволява редактирането на страниците без да е необходимо някакви специализирани знания, вграждане на графични елементи, всякакви таблици, вграждане на хиперлинкове и подобни.

Всеки един собственик може с лекота да управлява структурата на сайта си като прави нови раздели, прави промени в съдържанието и контролира менютата. Достатъчно е наличието на базови познания за Windows приложенията.

  1. Текстов и снимков материал

Традиционно се приема базата данни в сайта да се запълва първоначално само с материали, необходими за тестването на сайта. Цената се променя значително, ако трябва да се въведе цялата информация в сайта.

След като е готов работния макет на сайта се пристъпва към неговото тестване. Нанасят необходимите поправки и изменения и се публикува в Интернет пространството.