Ключови думи

SEO оптимизацията е дейност, която е добре да се извършва само от добри професионалисти. Специалистите, извършващи оптимизацията, често попадат на сайтове с малко страници и недостатъчно съдържание. В стремежа си да максимално ефективни, те искат да направят оптимизация на възможно по-голям брой ключови думи.

В този ред на мисли, много от специалистите не са наясно какво е допустимото количество ключови думи, които могат да се оптимизират в една от страниците на даден сайт.

Според наскоро направено изследване, е доказано по категоричен начин, че максималният брой ключови думи и фрази за оптимизация в една страница на определен сайт е две. Те трябва да с близки по значение и смисъл.

Професионалистите съветват всички, които се занимават със SEO оптимизация, да не прекаляват с думите, тъй като е възможно да се постигне обратния резултат. Вместо да има положителни резултати, оптимизацията ще доведе до проблеми.

Ако сайтът ви няма достатъчно съдържание и страници, непременно направете още. Търсачките обичат свежите и уникални неща, затова новото съдържание ще бъде само във ваша полза и така SEO оптимизацията ще се подобри.

Специалистите препоръчват на новаците в SEO дейността да стартират с не повече от 5 до 10 ключови думи, след подробен анализ. Ако думите са повече, няма да успяват да ги оптимизират. Ще изразходват енергия и време за нещо, което няма да доведе до никаква положителна промяна.

Натрупването на много ключови думи ще разконцентрира начинаещия SEO оптимизатор. Най-добре да се съсредоточат върху по-малък брой ключови думи и оптимизацията да е на високо ниво.

Вашият коментар