Поддръжката на Фейсбук страница не  е проста работа. Тази дейност изисква доста познания и отделяне на много време. Можете да решите проблема и с автоматично качване на различни публикации, така, обаче пропускате контактът с феновете. Социалната мрежа съществува, за да комуникират хората помежду си.

Поддръжка на фейсбук странициЗа поддържането на вашата Фейсбук страница можете да си вземете специален служител, да наемете специализирана фирма или сами да се заемете със задачата.

Ако се нагърбите сами с тази задача, ще ви е особено трудно. Тази дейност отнема много време и ще ви е трудно да си вършите ефективно ежедневните служебни ангажименти.

Ако решите да наемете един служител, който да прави поддръжката, добре е да е маркетинг експерт и добре да го запознаете със същността на фирмата ви, дейността, целите, които има Фейсбук страницата и т.н.

Ако оставите рекламата в ръцете на специализирана фирма, трябва да знаете, че вашата страница ще бъде добре обгрижвана от цял екип професионалисти.

Повечето собственици на Фейсбук страници смятат, че наемането на фирма за поддържка е скъпо удоволствие. Фактите опровергават това схващане. Определено цената е значително по-ниска от заплащането на отделен служител.

Ако в самото начало решите сами да поемете поддръжката на Фейсбук страничката си, трябва да внимавате да не допуснете някои грешки, които могат да навредят на имиджа ви.

Актуални теми

Актуалните теми са голямо изкушение, но не винаги са добрия избор. Трябва да сте наясно каква е аудиторията на вашата страничка и от какво се вълнува тя. В противен случай ще бъде публикувано съдържание, което няма да предизвика никакъв интерес.

Липса на комуникация

Поддръжка на фейсбук страницаКогато фен е направил коментар, независимо дали е положителен или отрицателен, задължително е да има отговор. Вашите фенове трябва да ви имат доверие да зная, ще могат да комуникират с вас за всичко, което ги вълнува.

Липса на планиране на публикациите

Всяка една публикация във Фейсбук страницата ви трябва да е добре планирана и натоварена с определена цел. Безцелните публикации определено отблъскват феновете.

Автоматизирано пускане на постове и коментари

Това е просто „отбиване на номера“ и феновете ще ви накажат за него. Ефективността изисква реална активност.

Непроверена информация

Не бързайте да публикувате информация, за която не сте сигурни, че е истинска. Качването на невярна информация ще разруши доверието на феновете ви и ще ги отблъсне.

Това само някои от грешките, които можете да допуснете в социалната мрежа. Ще са ви необходими добри познания и време, но можете да си го спестите като наемете специалисти за дейността.