Уеб дизайнМнозина смятат, че изработването на уеб дизайна на един сайт се изчерпва с графичното му оформление. Разбира се, това никак не е достатъчно. Изграждането на уеб сайт изисква информацията, която съдържа, да се оформи и подреди правилно. Трябва всеки посетител на този сайт да може да достигне лесно до всеки един от разделите. Необходимо е да се гарантира удобна и практична навигация.

Изграждането на уеб сайт, независимо колко е голям, не може да започне без да се направи техническо задание. В него се описват какви са целите на този сайт, информационната му структура, както и целевата му аудитория. Върху всяко едно техническо задание работят уеб дизайнерски екип в сътрудничество с клиента, тъй като е необходимо да се изготви шаблона на сайта, при който е важно да се знае кои раздели ще с най-посещавани, каква ще е навигацията и как да се разположат различните модули и раздели.

Изключително важно за един сайт е навигацията му да е лесна и удобна, информацията в него да е добре структурирана, както и да притежава добро графично оформление.

Правилно структурираната информация е най-важният елемент. Това  е напълно логично, тъй като всеки посетител търси информация в сайта. Разбира се, графичното оформление никак не е маловажно, но то има ролята на допълнение на сайта и не е решаващо. Сайт, в който потребителите не знаят къде са, не могат да намерят търсената информация и не разбират какъв сайт е това, е обречен на провал. Какво би било основанието им да влизат в сайт, който няма полезно съдържание?

Тъй като програмирането на един уеб сайт е изключително важно, екипът трябва да е съставен изцяло от професионалисти, които имат определен стил на работа. Така ще се спазват всички правила в програмирането, започвайки с транслацията в HTML формат на създадените във вид на рисунки страници на сайта. Там тези картинки се превръщат в реални обекти с необходимите тагове и връзки, които браузерите разпознават добре.

След като управленската система на сайта е готова, програмиста я пасва с предварително изградените шаблони. След това остава само качването на текстовете и картинките в страниците на сайта.

Наистина остава малко до приключването на работата п сайта. След като е качено стартовото количество картинки и текстове, се прави тест на сайта. Така се вижда как работи и има ли някакви недостатъци.

Сайтът се напълва с необходимото съдържание , оптимизират се изображенията, прави се текстообработка, вграждат се видео файлове и др.

Ако клиентът, поръчал сайта, има желанието да се научи как да работи сам с административната система на сайта, се прави необходимото обучение.