Фейсбук лайкове

Отмина времето, в което във Фейсбук се правеха рекламни кампании, целящи единствено събиране на голямо количество харесвания. Днес харесванията се отразяват благоприятно на SEO оптимизацията на вашия сайт.

Добрите специалисти по SEO оптимизация са наясно за ключовата роля на социалните сигнали в оптимизирането на сайтовете. Точно заради това Фейсбук е главно действащо лице при всяка SEO оптимизация, а ползите от споделеното в социалната мрежа съдържание  е факт. Когато някой потребител хареса вашата страница, той се „абонира“ за всяка една ваша следваща публикация. С всеки „Лайк“ потребители, които могат да видят вашите публикации се увеличават. Публикацията ще се възприема от търсачката като любопитна и всеки нов „Лайк“ ще съдейства за изкачването на страницата ви да се класира в челните позиции, стига да е правилно оптимизирана.

Съществува нагледен експеримент, при който статия с повече от 1000 „Лайка“ в социалната мрежа, само за два дена заема достига до първо място, благодарение на оптимизирана ключова дума. Този експеримент е доказателство, че всичко, казано в по-горните редове, е истина.

Харесванията в социалната мрежа, освен полезни за класирането на сайта в търсачката, са полезни за изграждане на доверието на феновете към вашата страница. Съгласете се, че по един начин потребителите възприемат страниците с 200 харесвания и по съвсем различен тези с 20 000 харесвания.

Както за всичко останали, така и за харесванията в социалната мрежа трябва да се внимава и да не се пресилват нещата. Затова е най-добре, ако искате да наблегнете на това, обърнете се към професионалисти.

Вашият коментар