Линк Билдинг може да бъде описан като начин на привличане на усилен трафик към даден сайт, което логично Link Buildingводи до рекламата му.

Традиционно до Линк Билдинг прибягват притежателите на сайтове, които искат да задържат вече завоюваните си позиции сред феновете и търсачките. В областта на SEO оптимизацията, Link Building-ът се нарежда на втора позиция след стратегията On Page като въздейства в положителна насока върху вътрешните елементи на сайта, които го класират на добро място в търсачките. При Link Building оценката за вашия сайт идва от онлайн аудиторията, линковете към сайта ви идват от други сайтове.

Специалистите определят този процес като монтиране на линкове в сайтове, водещи към вашия сайт, целящи увеличаване на трафика и повишаване на вашата онлайн репутация.

Логично е линк билдингът да е сложен процес, който трябва да се управлява внимателно и планирано. Не изпадайте в състояние на пренасищане с връзки към един и същ сайт, разположени на малко разстояние. Разполагането на линковете трябва да става постепенно в текстове, които ви презентират. Иначе всичко губи своя смисъл.

За да постигнете добър резултат, трябва добре да анализирате местата, на които да се споменава за вашия сайт или продукт. Добре трябва а се подбират и сайтовете, който да съдържат линковете към вашата страница. За правилното прилагане на Линк Билдинга съдейства познаването на Пингвин – гугъл ъпдейт, който следи лошите практики и неправилно подредените Link Building – и. С две думи, Пингвин веднага ще  ви накаже, ако сте се справили с подреждането на линковете.

Изключително важно е да разберете, че не броя, а начинът на подреждане на линковете е от решаващо значение за успеха на вашия Link Building. Правилното позициониране на линковете ще ви донесе челна позиция в търсачката. Добре е да се доверите на професионализма на SEO агенция, която внимателно ще проучи и използва правилно местата за линковете и ще подбере подходящите линкове. Така ще ви гарантира отличен резултат.

Част от нашите Link Building услуги са:

  • Добавяне директории за статии
  • Добавяне в бизнес каталози
  • Коментари в блогове
  • Линкове от форуми
  • Сайтове за обяви
  • Социални мрежи
  • Уеб директории
  • Статии в сателитни блогове (PBN)
  • Статии от новинарски сайтове